Prepare/Enrich teszt


A PREPARE/ENRICH (Felkészítés/Gazdagítás) egy párkapcsolati felmérő eszköztár és egyben tanácsadói program, amelyet az Egyesült Államokban dolgoztak ki együtt élő vagy együttélésre készülő párok részére. A tesztet és a programot David H. Olson, Ph.D., a Minnesotai Egyetem Családszociológiai Tanszékének Professzora dolgozta ki. Az eszköztár célja, hogy a pároknak és a párkapcsolati tanácsadóknak hatékony és objektív módon segítsen a kapcsolat lényeges pontjainak felismerésében. A PREPARE/ENRICH prevenciós és intervenciós eszköz is egyben, amelynek segítségével egy jó kapcsolat a tudatosítás és a megelőzés/felkészülés folyamataival még jobbá tehető, válság esetén pedig segíthet a krízist lehetőséggé változtatni. Az eszköztár legfontosabb eleme egy 165 kérdésből álló teszt, amelynek eredménye egy 15 oldalas, átfogó "leltár" a pár kapcsolatának lényeges pontjairól. A tanácsadó a teszt eredményei alapján állítja össze a pár személyre szabott tanácsadási programját.


Ez a folyamat:

  • felszínre hozza a párkapcsolat erősségeit és növekedési területeit,
  • megmutatja, hogy a felek miben értenek egyet és miben vallanak eltérő nézeteket,
  • lehetőséget nyújt az őszinte és nyílt kommunikációra,
  • tanácsokat, módszereket nyújt hatékonyabb kommunikáció és konfliktuskezelés fejlesztésére,
  • segít megérteni azt a "batyut" (tapasztalatokat, mintákat, sémákat, beidegződéseket, nézetrendszert, meggyőződéseket) amelyet a partnerek magukkal hoztak a kapcsolatba korábbi családjukból.

A tesztet, amely eddig világszerte több mint 2,5 millió párnak tette gazdagabbá a kapcsolatát, központilag értékelik ki számítógép segítségével a PREPARE / ENRICH németországi központjában. Az eljárás tudományos megbízhatóságát szaklapokban megjelent tanulmányok hosszú sora igazolja. A teszt kitöltését, az eredmények megbeszélését, valamint a hozzá tartozó tanácsadást csak speciálisan képzett tanácsadók: pszichológusok, pszichiáterek, lelki gondozók vezethetik.

A tanácsadókat titoktartási kötelezettség terheli. Továbbá a kiértékelésre elküldött űrlapok nevek helyett ügyfélszámmal vannak ellátva, amelyről csak a tanácsadó tudja, hogy mely párhoz tartozik, így Önök biztosak lehetnek abban, hogy semmilyen információ nem kerülhet illetéktelen kezekbe. A párok világnézetének tiszteletben tartása alapkövetelmény minden PREPARE / ENRICH tanácsadó számára.


Árak:

A párkapcsolati teszt kitöltéséért nem kell fizetni. A teszt magyarországi kiértékelésére egyelőre még nincs lehetőség, így azt Németországban értékeli ki egy számítógépes program. A kiértékelés költsége: 7.400,- Ft páronként. A tanácsadások ára megegyezik a párterápiás ülések díjával.

(További információ: www.kettenegyutt.hu, www.prepare-enrich.com)

Webhosting

  • Web szolgáltató: Robonet Kft.
  • 1174 Budapest,
  •       Vörösmarty u. 30.
  • +36 20 340 7970
  • www.robonet.hu

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Bővebb információ >>